Jump to content

Welcome to Custom Combat Gaming
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Toggle shoutbox =CCG= Shoutbox - Please do not use the shoutbox to ask for assistance with our services.

@  Geforce : (18 February 2018 - 12:57 PM)

Thanks John! :D

@  x2dezjohn : (17 February 2018 - 11:21 PM)

up now

@  Geforce : (17 February 2018 - 10:42 PM)

Never used the shoutbox before, but since there is only a few weeks left on CCG we would like to make the most out of it. So sorry for this but Esseker server just went down if anyone who can restart it is online <3

@  HaMarco : (09 February 2018 - 09:10 PM)

I actually feel sad. Thanks for everything.

@  maca134 : (09 February 2018 - 07:05 PM)

Im sorry to say the exile servers are being shutdown in a month.

@  maca134 : (09 February 2018 - 07:04 PM)

http://customcombatg...cg-exile/page-0

@  x2dezjohn : (08 February 2018 - 10:47 PM)

Any wasteland server that pops up with CCG in name are fake unless its posted on our site, currently 1 fake server up already.

@  TheBigTom : (07 February 2018 - 03:44 PM)

I just get my Joystick back from reclamation.. so sad

@  TheBigTom : (07 February 2018 - 03:28 PM)

Guys this is just a joke right ? .....

@  Warped : (07 February 2018 - 07:46 AM)

Wastelander's - http://customcombatg...e-4#entry156593

@  Yolo Medic : (07 February 2018 - 04:20 AM)

:(

@  Yolo Medic : (07 February 2018 - 04:20 AM)

Damn CCG gone again?

@  TheLag : (07 February 2018 - 12:36 AM)

Good bye CCG, I'll miss you a lot. Thanks for good times.

@  TheLag : (05 February 2018 - 09:23 AM)

@Arppa i was about to click that link until you wrote that Exile turns into standalone :P Won't happen. Even Dayz offers you more activities then Exile. In Exile all you do is run. No fun.

@  TheLag : (05 February 2018 - 09:20 AM)

No Tom, that was an airdrop. Unmanned Chinook brought it.

@  Arppa : (02 February 2018 - 02:18 PM)

Arma 4 delayed, Exile mod turns into stand-alone game and challenges PUBG: https://youtu.be/kfVsfOSbJY0?t=27

@  TheBigTom : (30 January 2018 - 08:55 AM)

somebody just transported MLRS with huron and paradrop him to safe zone

@  TheLag : (28 January 2018 - 03:20 PM)

Could anybody explain me this - https://postimg.org/image/th49driyz/ ?

@  Lepa : (21 January 2018 - 08:43 PM)

https://www.youtube.com/watch?v=u_aLESDql1U

@  Hatrious : (21 January 2018 - 07:22 PM)

Yes! Im poor again. :)


Photo

High end rig - random 1-4 fps drop

Help fps drop

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Flammekat

Flammekat
  • Forum Members
  • 9 posts
Hey guys.

Me and my mates on Ccg tanoa experience some weird INSANE fps drops. And the graphixs go all minecraft , only way to fix it is to close arma and relaunch.

Is there a perm fix

#2
AIRCAV

AIRCAV
  • Admins
  • 3,064 posts
Please describe hardware, os, in game video settings.

#3
clipper11

clipper11
  • Moderators
  • 175 posts
Latest patch problem

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

#4
Firefarmer

Firefarmer
  • Forum Members
  • 4 posts
I keep having the same bug

#5
Blucas

Blucas

    Salty

  • Admins
  • 1,729 posts

Unfortunately this issue has been affecting many players for the last few recent patches for Arma. This is affecting a whole bunch of people.

 

https://forums.bistu...fps-drop-issue/


  • clipper11 likes this
Kind regards,
Blu

#6
Flammekat

Flammekat
  • Forum Members
  • 9 posts
Blucas .

Got any luck with that fix?

#7
Flammekat

Flammekat
  • Forum Members
  • 9 posts
Air cav :

I7 6800k 4.7 ghz
2x 1080 Asus cards ( tried sli and none sli )
16gb ram
Windows 10

Game settings is set after the guide on youtube ; operator (some name) a quite nice youtuber.

But since all my friends (squad of 9) get the same bug after last update :-/

#8
Matt76

Matt76

    Wasteland Guru

  • Owners
  • 7,761 posts
I don't believe their is a fix for this issue unfortunately, this is one BI are going to have to address as it's affecting a lot of people

I'm no longer active or a part of CCG. 

 

Thanks for all of the good times and all the best for the future.


#9
Barney626

Barney626

    Saltier?

  • Admins
  • 1,588 posts

I have this bug occasionally, never found a fix for it apart from restarting the game. 


  • Classed likes this

#10
ZT DanK

ZT DanK
  • Forum Members
  • 7 posts

Same happens to me but the thing is it's only on the CCG Tonoa server other servers I would mention but I wont are completely fine.


Immortal-Technique-psd23013.png


#11
Matt76

Matt76

    Wasteland Guru

  • Owners
  • 7,761 posts
Just google the Bohemia interactive forums you'll see lots of complaints about this issue, I don't think it's map specific

I'm no longer active or a part of CCG. 

 

Thanks for all of the good times and all the best for the future.


#12
Blucas

Blucas

    Salty

  • Admins
  • 1,729 posts

Blucas .

Got any luck with that fix?

I've not used it myself as I (luckily) don't get the issue. I just saw it and thought some of you might find it useful :)


Kind regards,
Blu

#13
Jburton

Jburton
  • Forum Members
  • 45 posts

Have experienced the same issue, only fix I know that works is a restart of the game.


  • Matt76 likes this
Posted Image
" Bolt Actions Speak Louder Than Words! "

#14
Matt76

Matt76

    Wasteland Guru

  • Owners
  • 7,761 posts

Have experienced the same issue, only fix I know that works is a restart of the game.

this is the only credible fix at the moment, a full reboot does the trick. 


I'm no longer active or a part of CCG. 

 

Thanks for all of the good times and all the best for the future.


#15
SoloPopo

SoloPopo
  • Forum Members
  • 30 posts

It seems like I've at least managed to reduce the occurrence of this bug by switching back to Arma 3's default launcher and limiting my system memory to 2047 in the parameters tab. I also enabled hyper-threading, which I had not previously done, and indicated the number of cores I'm using in the same tab. One thing that does seem to have been stopped entirely by this is the black screen crashes, which is nice. I'm still playing around with things hoping to find a temporary fix.

 

In my experience the bug does go away in time. I was flying when it hit once and hovered for about 5 minutes until it cleared up. I still restarted on landing though, because it's more likely to come back once it's happened at all. 


Edited by SoloPopo, 04 January 2017 - 04:45 PM.


#16
TheLag

TheLag
  • Forum Members
  • 363 posts

I've had this like once in an hour, after setting "-malloc=JEMalloc_bi" start up parameter my FPS dropped down quite a bit but i can play 4-5 hours straight without this issue. I have tested 64bit client and it seems to run just fine for hours, so there's a hope for us lads. It will be released soon to main branch.

 

My full start up parameters: -malloc=JEMalloc_bi -cpuCount=4 -exThreads=7 -enableHT -noLogs


4dyzsv.png


#17
Matt76

Matt76

    Wasteland Guru

  • Owners
  • 7,761 posts
For client issues yes I can see the 64bit helping but I've yet to see any documented benefit it will bring to a server unfortunately

I'm no longer active or a part of CCG. 

 

Thanks for all of the good times and all the best for the future.


#18
fosse07

fosse07
  • Forum Members
  • 1 posts

This bug mostly comes to me when im in or close to a helicopter. But it also happens while not near one.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users